Ik zal me even voorstellen:

Mijn naam is Mirjam en ik ben 46 jaar oud. 

Sinds mijn 11de loop ik hard en ben gelijk de wedstrijdatletiek ingerold. Dit heb ik ongeveer 15 jaar gedaan, intensief en met veel plezier in binnen-en buitenland. Uiteindelijk ben ik Nederlands kampioen bij de junioren op de 3 km geworden en heb mooie tijden gelopen op de 5, (16:55) 10, (36:55) en 15 km (56:50). Voor de lol heb ik een aantal halve marathons, een marathon en trailruns gelopen.

Op mijn 14e ben ik begonnen met mountainbiken en wielrennen, later ben ik dan ook overgestapt van het hardlopen naar duathlons.

Rond 2000 ben ik “gestopt” met wedstrijden en ben qua werk de sport ingerold door na de kunstacademie verschillende lessen te gaan geven en opleidingen te volgen.

In de jaren ’90 gaf ik al trainingen bij een atletiekvereniging, en ben bedrijfsleider geworden bij een hardloopspeciaalzaak. Via het fietsen naar lesgeven in fitnesscentra: Rpm, Spinning, Crossfit, Hardlooptrainingen en af en toe een MTB-clinic.

Na de geboorte van mijn kinderen ben ik langzaam begonnen met yoga voor mezelf. Ik was verschrikkelijk stijf en mijn energielevel verschilde nogal. In yoga vond ik energie en verstilling, verdieping en ruimte in mijn hoofd en lichaam.

Via mijn vorige werkgever kwam de mogelijkheid om een docentenopleiding te doen en die heb ik met beide handen aangepakt.

Sindsdien gaat er geen dag voorbij zonder yoga. 

Mediteren, asana’s (houdingen), ademhalingsoefeningen, boeken, filmpjes. Maar ook: een houvast voor het leven, een weg zonder einde, ontdekkingen en confrontaties.

Vorig jaar heb ik Yoga en rennen ontwikkeld waar ik het buiten en yoga combineer met een stukje joggen.

Het is één van de heerlijke lessen die ik geef!

Verder heb ik het afgelopen jaar mijzelf verder ontwikkeld door het volgen van een sportmassage opleiding van het NGS.

Dit geeft mij weer een prikkel om mijzelf te blijven ontwikkelen en te bekwamen in de dingen die ik leuk vind om te doen.

  CV:

  • les gegeven bij Ciko ’66 in Arnhem
  • gewerkt bij Run2Day Uttrecht, bedrijfsleider bij Run2Day Arnhem
  • reizen verzorgd bij Cycletours, massages, fietsenmaker en kok
  • Spinning en fitness bij Fysical Fitness in Apeldoorn
  • Bofit burnout coaching
  • gewerkt bij Achmea Health Centers later Fitland: yoga, fitness, crossfit lessen en hardlooptrainingen
  • 2017-2018 NGS opleiding sportmassage
  • een greep uit diploma’s : Knau trainer loopgroepen, Fitness A (Cios) LAPT personal training, Funxtion/crossfit, Spinning en RPM, EHBO, EHBSO, Reanimatie, Yoga opleiding bij Achmea Health Center (Loes Staartjes), NGS sportmassage
  • Sinds 2016 volg ik een jaarlijkse Vipassana meditatiecursus 1 tot 10 daagse in België of Nederland.
  • Momenteel werk ik als masseur bij Thermen Bussloo.