Hardlopen in Olst iedere zaterdagochtend!

Na een voltooide beginnerscursus kun je aansluiten, wanneer je minimaal 25 minuten achter elkaar kunt hardlopen.

De zaterdagochtendloopgroep telt momenteel 23 leden. 

Alle trainingsgroepen hebben als gezamenlijk doel: het bevorderen van sociale contacten, een stuk motivatie en gezelligheid.

De inhoud van de trainingen omvatten hoofdzakelijk intervaltrainingen: lange en korte intervallen, fartlek (vaartspel), piramidelopen, wisseltempoduurlopen etc.

We lopen op asfalt en in het park of bos.

Zaterdagochtend van 09:00-10:15

fit blijven

algehele conditie verbeteren

gezelligheid

5 tot 10 km.

Traint minimaal 1-2x per week. (dus ook 1x voor jezelf of met de dubbelgestriktgroep op een ander moment.)

  • We starten alle buitentrainingen in het park Olsterhof, in het centrum van Olst. Daar kun je je fiets kwijt en bij regen droog staan onder de overkapping. Soms starten we een maand vanuit een andere plek, zoals Groot Hoenlo, Den Nul (lekker dippen na de les) voor nog meer variatie.
  • Wanneer het donker is/schemert dragen we een reflectiehesje en/of lampje: dit geldt voor de avonden en vroege ochtenden in de winter.
  • Neem wanneer het boven de 25 graden is een bidon of flesje water mee; voor -en na de training kun je drinken.
  • Zorg voor geschikte kleding in laagjes, ademend en wind/waterafstotend, muts en handschoenen in de winter (uit kan altijd!)
  • Bij onweer, extreme gladheid en zware storm geef ik geen training: houd de website of je app in de gaten en check deze wanneer je twijfelt. Dit is te vinden op de home pagina onder de kop laatste nieuws.

Deelname aan de trainingen is voor eigen risico!